Κυριακή , Φεβρουάριος 17 2019
Home / Συμβουλές / Προτάσεις / Απαντήσεις σε απορίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών Πόσο χώρος χρειάζεται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ;

Απαντήσεις σε απορίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών Πόσο χώρος χρειάζεται για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ;

 Για να έχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση θα πρέπει ο χώρος να είναι όσο το δυνατόν γίνεται χωρίς σκιά .

Τα φωτοβολταϊκά για την εγκατάσταση τους προτείνεται νότιος προσανατολισμός και με την βέλτιστη κλίση στις 30 μοίρες  μπορούμε να έχουμε το 100% της απόδοσης, ενώ με οριζόντια τοποθέτηση το 90% .

 Αν δεν μπορούμε να έχουμε τα παραπάνω η εγκατάσταση μας θα έχει μειωμένη απόδοση, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι βιώσιμη οικονομικά η επένδυσή.

Τα τετραγωνικά μέτρα που θα χρειαστούμε εξαρτώνται  από τον χώρο εγκατάστασης αλλά και από την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών που θα επιλέγει.

 Παράδειγμα σε ένα δώμα θα χρειαστούμε 13-16 τετραγωνικά μέτρα για κάθε ένα παραγόμενο κιλοβάτ, ενώ σε μια κεραμοσκεπή το αντίστοιχο είναι 8-10 τετραγωνικά μέτρα.  Η εταιρία που θα προμηθεύσει τον εξοπλισμό θα μπορέσει να σας υπολογίσει ακριβώς τον χώρο που χρειάζεστε και να σας προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για τον χώρο σας.

 Θα πρέπει να έχετε υπόψην ότι το το μέσο βάρος των φωτοβολταϊκών μαζί με τη βάση στήριξης είναι περί τα 20-25 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο, γιαυτό καλό είναι να προηγηθεί έλεγχος για τη στατική επάρκεια της στέγης.

About irealtygr

Check Also

Η GreenBio φέρνει την επανάσταση στην τεχνολογία των σηπτικών συστημάτων με το SludgeHammer

Το SludgeHammer® δίνει νέα διάσταση στην τεχνολογία των σηπτικών συστημάτων Η αεροβική γεννήτρια βακτηρίων(ABG) της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − five =