Κυριακή , Νοεμβρίου 18 2018
Home / Γενική Ενημέρωση / Μικρές και Πρακτικές Συμβουλές Διαμόρφωσης Χώρου

Μικρές και Πρακτικές Συμβουλές Διαμόρφωσης Χώρου

Αυτό που εξελίσσεται συνεχώς όσο μεγαλώνουμε και αλλάζουμε και εμείς, δεν είναι άλλο από τον χώρο μας, το σπίτι μας.  Ωριμάζει μαζί μας, χαίρεται όταν είμαστε και εμείς χαρούμενοι και έχει μία αίσθηση θλίψης όταν εμείς είμαστε στεναχωρημένοι για οποιονδήποτε λόγο.

Όσο όμως και αν «αναβαθμίζεται» η οικία μας, υπάρχουν πάντα κάποιες μικρές και έξυπνες συμβουλές που μπορούν να μας βοηθήσουν και να μας λύσουν ίσως τα χέρια.

Εμείς, θα προσπαθήσουμε και θα καταγράψουμε, αυτές που θεωρούμε σημαντικότερες και πιστεύουμε πως θα σας βοηθήσουν, σε κάποιο στάδιο στην διαμόρφωση του χώρου σας.  Λοιπόν, ξεκινάμε:

  • Αν σε κάποιο δωμάτιο, ο τοίχος σας έχει εσοχή εκμεταλλευτείτε την με μικροέπιπλα ή ράφια, που χωράνε ακριβώς στην εσοχή.  Αυτή η κίνηση θα σας δώσει μία αίσθηση μεγαλύτερου χώρου.
  • Ο φωτισμός στο σπίτι θα πρέπει όχι μόνο να είναι επαρκής, αλλά θα πρέπει να σας εξυπηρετεί·  λάβετε σοβαρά υπ’ όψη σας τα χόμπι σας, τι σας αρέσει να κάνετε όταν είστε σπίτι, κτλ.  Μία πολύ πρακτική και οικονομική λύση, είναι να τοποθετήσετε διακόπτες με ροοστάτη, για την αυξομείωση του φωτός.
  • Όταν θα επιλέγετε τα έπιπλα για το σαλόνι σας, θα πρέπει πρωτίστως να «δείτε» τον εαυτό σας πως θα χρησιμοποιείτε το σαλόνι σας.  Θα κάθεστε μόνο σε ιδιαίτερες περιστάσεις;  Σας αρέσει να καλείτε φίλους στο σπίτι και να περνάτε ευχάριστα όλοι παρέα τα απογεύματά σας;  Ο χώρος του σαλονιού σας θα είναι ταυτόχρονα και το καθιστικό σας;  Σκεφτείτε το…  Αν πάντως είστε της παρέας και της καλής διασκέδασης με φίλους στο σπίτι, θα πρέπει να επιλέξετε περισσότερα μικρά καθίσματα και αναπαυτικά υφασμάτινα σκαμπό, παρά δύο και μόνο καναπέδες, όπως γίνεται συνήθως.  Όταν η παρέα μπορεί και μαζεύεται γύρω από ένα κεντρικό τραπέζι, η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ζεστή.
  • Ένα από τα σημαντικότερα μέρη του σπιτιού που και δύσκολα θα το αλλάξετε ανά τα χρόνια, αλλά που δυστυχώς δεν του δίνουμε την σημασία που θα έπρεπε, είναι…. Τι άλλο από το πάτωμα.  Μην σας μπερδεύουν οι τάσεις της μόδας, καθώς «μόδα είναι και … γυρίζει».  Σκεφτείτε και πάλι την χρήση του, σκεφτείτε πως το πιο πιθανό θα είναι σε μερικά χρόνια να φιλοξενεί περισσότερα από δύο ζευγάρια πόδια.  Σημαντική επιλογή επίσης, ξύλο ή πλακάκι.  Δύο τελείως διαφορετικά υλικά που μπορούν όμως να συνδυαστούν πολύ εύκολα.  Σκεφτείτε το πολύ καλά πριν αποφασίσετε και εδώ μην λυπηθείτε να δώσετε λίγα περισσότερα χρήματα, γιατί πιστέψτε μας δεν θα το μετανιώσετε.   
  • «Καθρέπτη, καθρεπτάκι μου, ποια είναι η ομορφότερη….. γωνιά του σπιτιού για να σε βάλω;»  ΟΛΕΣ, απάντησε με σιγουριά ο καθρέπτης.  Οι καθρέπτες αντανακλούν το φως και δίνουν στο χώρο μας φωτεινότητα και βάθος.  Δείτε τον καθρέπτη ως μια φωτογραφία, που χρειάζεται μία μοναδική κορνίζα.  Άλλωστε ένας καθρέπτης κλέβει την στιγμή και σας δίνει μία μοναδικά υπέροχη φωτογραφία που δεν θα αποτυπωθεί στο χαρτί, αλλά στην μνήμη σας.
  • Φύση, φύση, φύση.  Μην ξεχνάτε αν και το σπίτι μας είναι «ζωντανό», γίνεται όμως ακόμα πιο «ζωηρό» αν στολίσετε τα δωμάτια με τα ανάλογα φυτά εσωτερικού χώρου.  Σας ζητούν ελάχιστη φροντίδα και σας προσφέρουν απλόχερα την ευθυμία τους, την ομορφιά τους και μία πιο καθαρή και ξεκούραστη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι.

Μικρές και απλές συμβουλές, που σίγουρα όλοι μας τις έχουμε σκεφτεί, αλλά δεν τις εφαρμόζουμε.  Αφιερώστε λοιπόν τον ανάλογο χρόνο στο σπίτι σας, μην προσπαθήσετε να διακοσμήσετε κάθε γωνιά του σπιτιού απ’ την αρχή.  Το σπίτι ζει και «μεγαλώνει» μαζί σας.  Φροντίστε το και θα σας φροντίζει και εκείνο για μια ζωή.

About irealtygr

Check Also

Εκθεση Έπιπλο & Σπίτι Από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο HELEXPO MAROUSSI

Στην εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2014 ανοίγει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 3 =