Κυριακή , Φεβρουάριος 17 2019
Home / Γενική Ενημέρωση / Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η καταγραφή για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η καταγραφή για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Ως το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ολοκληρώσει η ΔΕΗ την καταγραφή των αιτήσεων για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων που έχουν υποβληθεί, ώστε να διαπιστωθεί πόσες από τις αιτήσεις αυτές μπορούν να ικανοποιηθούν βάσει της χωρητικότητας των δικτύων, όπως ανέφερε  στην συνέντευξη Τύπου η υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Μπιρμπίλη.

 Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από αγρότες και λοιπούς ενδιαφερόμενους υπολογίζονται σε 20.000. Η στρατηγική της κυβέρνησης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας προβλέπει επενδύσεις άνω των 20 δισ. ευρώ ως το 2020 σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και δίκτυα, (μεταξύ αυτών για τη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου) ενώ για την επόμενη χρονιά προβλέπεται, με συντηρητικούς υπολογισμούς, ότι θα τεθούν σε λειτουργία περί τα 500 MW αιολικών και φωτοβολταϊκών μονάδων, από 140 MW φέτος.

 Παρουσιάζοντας το στρατηγικό σχέδιο για τις ΑΠΕ, η κυρία Μπιρμπίλη επανέλαβε ότι τα φωτοβολταϊκά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως επένδυση και όχι ως «κότα που γεννά χρυσά αυγά».

 Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, ο τομέας των ΑΠΕ θα φέρει επενδύσεις ύψους 16,4 δισ. ευρώ σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, άλλα 4 – 5 δισ. για κατασκευή διασυνδέσεων ενώ θα δημιουργήσει 100.000 νέες θέσεις εργασίας ως το 2020, οπότε το 20 % της ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα πρέπει να προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές.

About irealtygr

Check Also

Εκθεση Έπιπλο & Σπίτι Από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο HELEXPO MAROUSSI

Στην εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2014 ανοίγει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + 5 =