Τετάρτη , Μάιος 22 2019
Home / Γενική Ενημέρωση / Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ενεργειακούς επιθεωρητές

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για ενεργειακούς επιθεωρητές

Ως τις 30 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση Προσωρινής Άδειας του Ενεργειακού Επιθεωρητή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι ενεργειακοί επιθεωρητές θα εκδίδουν τα πιστοποιητικά ενεργειακής επιθεώρησης των κτιρίων τα οποία σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) που τέθηκε σε ισχύ από 1ης Οκτωβρίου, θα εκδίδονται υποχρεωτικά από τις 9 Ιανουαρίου για κάθε ακίνητο που πωλείται ή μισθώνεται.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, η πρόσκληση απευθύνεται αποκλειστικά σε μηχανικούς: διπλωματούχους, πτυχιούχους τεχνολογικής εκπαίδευσης, ή που έχουν αποκτήσει αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων στη χώρα μας κατά εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Προϋπόθεση για την υποβολή των αιτήσεων είναι η αποδεδειγμένη, δεκαετής -τουλάχιστον- επαγγελματική ή επιστημονική εμπειρία σε θέματα μελέτης, επίβλεψης, κατασκευής κτιρίων, συστημάτων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κτιρίων, ενεργειακού σχεδιασμού κτιρίων, ελέγχων ενεργειακών εγκαταστάσεων ή ενεργειακών επιθεωρήσεων.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα εγγραφούν στο Μητρώο των Προσωρινών Ενεργειακών Επιθεωρητών και θα τους χορηγηθεί η σχετική άδεια, η οποία θα ισχύει έως τις 6 Οκτωβρίου του 2011.

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται μόνο ταχυδρομικά έως τις 30 Νοεμβρίου 2010, στη διεύθυνση της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΥΕΠΕΝ, Μεσογείων 119, 10192, Αθήνα).

Οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν αποκλειστικά στο κέντρο τηλεφωνικής υποστήριξης (helpdesk) 801.11.36.300, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση eyepen@eka.ypeka.gr.

About irealtygr

Check Also

Εκθεση Έπιπλο & Σπίτι Από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο HELEXPO MAROUSSI

Στην εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2014 ανοίγει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

11 − 3 =