Τρίτη , 7 Ιουλίου 2020

Μία Λίμνη στο σπίτι μας; Πείτε ΝΑΙ στις κολυμβητικές λίμνες….

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν, πως θα μπορούσατε να αποκτήσετε τη δική σας, κατά δική σας και αυστηρά προσωπική λίμνη και να είναι στο ίδιο σας το σπίτι;  Και αν συνέχιζαν και σας έλεγαν, πως θα μπορούσατε να κολυμπήσετε στην λίμνη σας και να την απολαύσετε, όλη μέρα και κάθε μέρα, όποτε εσείς θέλετε; 

Ίσως όλα αυτά σας ακούγονται υπερβολικά, αλλά  είναι και «υπερβολικά» αληθινά.  Οι πρώτες κολυμβητικές προσωπικές λίμνες, κατασκευάστηκαν στην Αυστρία και τώρα μετρούνται κατά χιλιάδες, ανά την Ευρώπη.  

Οι μικροί αυτοί θησαυροί, είναι πραγματικοί βιότοποι και με την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και της απαραίτητης τεχνογνωσίας οι κολυμβητικές λίμνες συνδυάζουν την καθαριστική δράση των υδρόβιων φυτών, με αποτέλεσμα μια δική σας λίμνη που χαρίζει στο χώρο σας την ομορφιά ενός φυσικού υδροβιότοπου και σας δίνει την επιλογή της κολύμβησης σε ένα νερό «ζωντανό» χωρίς την ύπαρξη χημικών.

Ο κήπος κυριολεκτικά μεταμορφώνεται και ζείτε και τις τέσσερες εποχές του χρόνου μέσα στον χώρο σας.  Το ιδανικότερο όλων:  λέτε αντίο στα χημικά απαραίτητα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται στις πισίνες και την ενεργειακή σπατάλη, καθώς σχεδόν όλα γίνονται με τον τρόπο της μητέρας φύσης.  

Οι κολυμβητικές λίμνες αποτελούνται από δύο χώρους, τον κολυμβητικό και τον χώρο των φυτών που είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό και την αναζωογόνηση του νερού.  Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι κολυμβητικές λίμνες, είναι η ματιά του μέλλοντος στις οικολογικές πισίνες.  Το χλώριο με τις επικίνδυνες συνέπειες στην υγεία μας αντικαθιστάτε από τις φυσικές διεργασίες της λίμνης. Ο καθαρισμός του νερού γίνεται από τους μικροοργανισμούς και τα φυτά της λίμνης και συμπληρώνεται από μία μηχανική διάταξη φίλτρων.

Ένα ακόμα σημαντικό σημείο που πιστεύουμε πως πρέπει να αναφερθεί, είναι πως ακόμα και μία κλασσική πισίνα, μπορεί να μετατραπεί σε μία «οικολογική» κολυμβητική λίμνη και να εναρμονιστεί με τον περιβάλλοντα χώρο και τον φυσικό περίγυρο. 

Συμβουλή μας, ρωτήστε, ψάξτε, βρείτε το ιδανικό και τολμήστε το, φέρτε την φύση δίπλα σας.

About irealtygr

Δείτε επίσης

Εκθεση Έπιπλο & Σπίτι Από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο HELEXPO MAROUSSI

Στην εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2014 ανοίγει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eight + one =