Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020

Στοιχεία για τους καταναλωτές στην ΕΕ και τη διαμονή τους

Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν λεπτομέρειες διαβίωσης των κατοίκων των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνει η πρόσφατη έκδοση «Καταναλωτές στην Ευρώπη».

Πρόκειται για την 4η έκδοση της έκθεσης, από την Eurostat και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Καταναλωτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία παρουσιάζει συνολικά δεδομένα για τις καταναλωτικές αγορές και ζητήματα προστασίας καταναλωτών.

Μερικά από τα στοιχεία αφορούν τη διαμονή των κατοίκων της ΕΕ. Περισσότεροι από το 50% ζουν σε κατοικίες, ενώ το 46% διαμένουν σε διαμερίσματα. Το υψηλότερο ποσοστό των οικογενειών που μένουν σε διαμερίσματα καταγράφεται στη Λετονία με 72%, την Εσθονία με 69%, την Ισπανία με 66% και τη Γερμανία με 62%.

Περίπου τα δύο-τρίτα (2/3) των οικογενειών έχουν ιδιόκτητες κατοικίες. Το 2007, το 65% είχαν ιδιόκτητο σπίτι, ενώ το 21% πλήρωναν ενοίκιο σε κανονικές τιμές, το 8% πλήρωναν μειωμένο ενοίκιο και 7% είχαν δωρεάν διαμονή.

Το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκτησίας κατοικίας καταγράφηκε στη Ρουμανία με 96%, τη Λιθουανία και τη Σλοβακία με 89% και την Ουγγαρία με 87%. Το χαμηλότερο ποσοστό ιδιοκτησία είχαν η Γερμανία 46%, η Αυστρία με 52%, η Ολλανδία με 56%, και οι Δανία, Γαλλία και Πολωνία με 58%.

Όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας, περισσότερο από το 40% της συνολικής ενέργειας που κατανάλωσαν οι κάτοικοι της ΕΕ-27 προήλθε από φυσικό αέριο, το 24% από ηλεκτρισμό, το 15% από πετρέλαιο και το 7% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το υψηλότερο ποσοστό κατανάλωσης φυσικού αερίου καταγράφεται στην Ολλανδία με 72%, ενώ η Ελλάδα είναι στην κορυφή της λίστας των καταναλωτών πετρελαίου με 50%.

Η έκθεση παρουσιάσει και στοιχεία που αφορούν τα παράπονα που υποβάλλουν οι κάτοικοι της ΕΕ αναφορικά με ζητήματα κατοικίας. Το 2008, 16% των καταναλωτών άνω των 15 ετών στην ΕΕ-27 υπέβαλλαν επίσημα παράπονα, με το υψηλότερο ποσοστό να είναι της Σουηδίας με 34%, της Ολλανδίας με 25%, της Γερμανίας και της Μ. Βρετανίας με 24%, και της Φιλανδίας με 23%, ενώ το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Βουλγαρία με 4%

Πηγή : http://www.hbnews.gr/permalink/8931.html

About irealtygr

Δείτε επίσης

Η GreenBio φέρνει την επανάσταση στην τεχνολογία των σηπτικών συστημάτων με το SludgeHammer

Το SludgeHammer® δίνει νέα διάσταση στην τεχνολογία των σηπτικών συστημάτων Η αεροβική γεννήτρια βακτηρίων(ABG) της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine + 12 =