Πέμπτη , 28 Ιανουαρίου 2021

Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ επιδιώκουν να συμβάλλουν στη προβολή και στην αναγνώριση της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας των Φορέων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, των Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης. Η καθιέρωση των Βραβείων ήταν ουσιαστική και επιβεβαίωσε την ανάγκη στήριξης της Κοινωνικής Συμμετοχής και Προσφοράς στο Περιβάλλον, που αποδεικνύεται μέσα από συγκεκριμένα προγράμματα δράσης, έρευνας, ενεργειών και επικοινωνίας.
Με το Θεσμό των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, επιδιώκεται η δημιουργία συνθηκών ευγενούς άμιλλας, που θα προάγει την γενικότερη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και επίδειξη κοινωνικής συμμετοχής των επιχειρήσεων, ενώσεων και φορέων στην ανάληψη ή στήριξη δράσεων για το περιβάλλον.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Υποψηφιότητα για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ μπορούν να υποβάλλουν
– Οργανισμοί και Επιχειρήσεις
– Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
– Κρατικοί Φορείς
– Επιστημονικά Ιδρύματα και Επιστήμονες
– Διπλωματικές Εργασίες
– Μέσα Ενημέρωσης και Δημοσιογράφους
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει μια ή/και περισσότερες υποψηφιότητες στην κατηγορία του. Επίσης, υποψηφιότητα για προγράμματα που αποτελούν προϊόν συνεργασίας μπορεί να υποβάλλει οποιοσδήποτε από τους εμπλεκόμενους φορείς –συντελεστές. Το ECOCITY υποδέχεται και υποψηφιότητες που έχουν ήδη λάβει μέρος ή και έχουν τιμηθεί σε άλλου αντικειμένου διαγωνισμούς, εφόσον πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ παρουσιάζονται στο κοινό και απονέμονται στους νικητές κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής.
Οι νικητές έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους μέσα από τον δικτυακό τόπο του ECOCITY www.ecocity.gr, μετά τη βράβευση και κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων.

H ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Οι υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Κριτών, που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων. Λαμβάνοντας υπόψη τις υποψηφιότητες, η Επιτροπή μπορεί να επιλέξει κανένα, ένα ή περισσότερους βραβευόμενους (σε περίπτωση ισοψηφίας).

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
Οι υποψηφιότητες πρέπει να διακρίνονται για το υψηλό επίπεδο έμπρακτης περιβαλλοντικής ευαισθησίας, το οποίο να αποδεικνύεται μέσα από την παρουσίαση και τις διάφορες πτυχές του υποβληθέντος υλικού. Ειδικότερα οι υποψηφιότητες θα κριθούν στους ακόλουθους τομείς:
Εστίαση σε αντιμετώπιση ή πρόβλεψη για αποφυγή Περιβαλλοντικών προβλημάτων στις πόλεις καθώς και σε ολόκληρη τη χώρα.
Διαπίστωση, περιγραφή και ανάδειξη προβλήματος ή προβλημάτων του αστικού περιβάλλοντος, σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο, ανάλογα με την κατηγορία.
Αξιοποίηση ερευνητικών δεδομένων ή μεθόδων ή συστημάτων αξιολόγησης του προβλήματος και της δράσης, ανάλογα με την κατηγορία.
Προσανατολισμός του έργου ή του υποψηφίου προγράμματος και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα με ταυτόχρονη συνυπηρέτηση ή/και αντιμετώπιση προβλημάτων.
Αρτιότητα συνεργαζομένων φορέων (επιστημονικών, εθελοντικών κλπ), σε συνδυασμό με τον βαθμό κινητοποίησης τρίτων.
Πληρότητα ως προς τον σκοπό και την αποτελεσματικότητα σε σχέση με τους εμπλεκόμενους.
Πρωτοτυπία και δημιουργικότητα στην υλοποίηση.
Διάρκεια και επαναληπτικότητα.
Σημαντικότητα και ιεράρχηση της ανάγκης σε τοπικό ή/και σε εθνικό επίπεδο.

Περισσότερα :

http://ecocity.gr/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=3&Itemid=85

About irealtygr

Δείτε επίσης

Εκθεση Έπιπλο & Σπίτι Από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο HELEXPO MAROUSSI

Στην εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2014 ανοίγει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 + 12 =