Παρασκευή , 25 Σεπτεμβρίου 2020

Google και Αιολίκά….

H Google ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει και στην αιολική ενέργεια από κοινού με αμερικανικό χρηματοπιστωτικό όμιλο και άλλες επιχειρήσεις θα διαθέσουν περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 5 δισ. για την κατασκευή θαλάσσιων αιολικών πάρκων ανοικτά των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ.

Η πρόταση αφορά τη δημιουργία των θεμελίων για aνεμογεννήτριες από τη Νέα Υόρκη ως το Νόρφολκ της Βιρτζίνια που θα αλλάξουν ριζικά τον ενεργειακό χάρτη της περιοχής.

Το σύστημα, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να αρχίσει το 2013, θα υποστηρίζει την παραγωγή έως και 6.000 MW, ποσότητα ίση με αυτή που θα μπορούσαν να παράξουν πέντε μεγάλοι πυρηνικοί αντιδραστήρες. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οικολογικές οργανώσεις που ενημερώθηκαν για τα σχέδια εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους. «Σε επίπεδο ιδέας, ακούγεται ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχέδια που έχω δει ποτέ να υποβάλλονται στον τομέα της ενέργειας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας. «Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βάση για πολλά θαλάσσια προγράμματα αιολικής ενέργειας».

Ενώ η παραγωγή ενέργειας από υπεράκτιες ανεμογεννήτριες είναι πολύ ακριβότερη σε σχέση με αυτήν που προέρχεται από συμβατικές πηγές οι ειδικοί εκτιμούν πως η κατασκευή ενός τέτοιου αιολικού πάρκου και η πρωτοβουλία της Google θα βοηθήσει στην κατασκευή θαλάσσιων πάρκων πιο φθηνά.

Η Google και ο όμιλος Good Energies που ειδικεύεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατέχουν μερίδιο 37,5% η καθεμία, ενώ με 10% συμμετέχει και η ιαπωνική Marubeni.

Ήδη η Google έχει επιλέξει την χρήση της ηλιακής ενέργειας Googleplex για τα κεντρικά γραφεία στην Καλιφόρνια

https://irealty.gr/generic_news/google-googleplex/

About irealtygr

Δείτε επίσης

Εκθεση Έπιπλο & Σπίτι Από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο HELEXPO MAROUSSI

Στην εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2014 ανοίγει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen + 10 =