Πέμπτη , 2 Ιουλίου 2020

Η Ελλάδα θα γίνει η Δανία της Μεσογείου….

 

Συνάντηση με το Πρόεδρο Κ.Παπούλια είχε την 21/9 Τετάρτη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό

 Ο πρόεδρος αφού του επεσήμανε ότι είναι μία κρίσιμη και δύσκολη περίοδος για τη ΔΕΗ συνέστητε αλλαγές και του έδειξε την εμπιστοσύνη σο πρόσωπο του λέγοντας του –  εσείς είστε μία εγγύηση ότι όλα θα γίνουν ομαλά-.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν την σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ο κος. Ζερβός δεσμεύτηκε ότι η  Ελλάδα θα γίνει η Δανία της Μεσογείου.

 Διατύπωσε επίσης ότι η ΔΕΗ θα διατηρήσει το κοινωνικό της πρόσωπο, διατηρώντας μια «κοινωνικά δίκαιη τιμολογιακή πολιτική».

 Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί ο κ. Ζερβός είναι υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και σημείωσε ότι όταν είχε επισπευτεί την Δανία είχε εντυπωσιαστεί από τις ανεμογεννήτριες στη θάλασσα.

 «Έχουμε πει ότι θα κάνουμε την Ελλάδα, Δανία της Μεσογείου», απάντησε ο κ. Ζερβός, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ΔΕΗ «θα ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις των καιρών και θα βγει πιο δυνατή και ανταγωνιστική, όπως χρειάζεται, με τη βοήθεια των στελεχών της και των εργαζομένων της, και πάντοτε κοιτώντας το κοινωνικό της πρόσωπο απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες». 

Ο κ. Ζερβός πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ «αυτό που κάνει 60 χρόνια θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον, κοιτώντας να κρατήσουμε μία τιμολογιακή πολιτική που να είναι κοινωνικά δίκαιη».

«Όλα αυτά μέσα στο νέο πλαίσιο μας βάζουν σε μεγάλες δυσκολίες, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Και βέβαια ένας από τους μεγάλους μας στόχους είναι και η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Άλλωστε και η τοποθέτηση μου στην προεδρία της ΔΕΗ είχε και αυτή τη διάσταση, ήταν ένα μήνυμα, λόγω του παρελθόντος μου και της εμπειρίας μου. Είναι ένας μονόδρομος για την ελληνική ενεργειακή προοπτική, ενώ για τη ΔΕΗ γίνεται ένας από τους βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξή της», πρόσθεσε ο κ. Ζερβός.

Να το δούμε και στην πράξη ….

About irealtygr

Δείτε επίσης

Εκθεση Έπιπλο & Σπίτι Από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο HELEXPO MAROUSSI

Στην εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2014 ανοίγει …