Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021

Μέτρηση ηχομόνωσης κτηρίων και δομικών στοιχείων

Μέτρηση ηχομόνωσης κτηρίων και δομικών στοιχείων

Το εργαστήριο δοκιμών ανεμογεννητριών παρέχει μια νέα υπηρεσία που αφορά στη μέτρηση της απόσβεσης του ήχου που επιτυγχάνεται με τη χρήση ηχομονωτικών στόμιων ή περσίδων (acoustic louvre) και ηχοπαγίδων.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι σύμφωνη με το πρότυπο ISO 140-3, 2nd Ed. 15/05/1995 : «Acoustics – Measurement of sound insulation in buildings and of building elements – Part 3: Laboratory measurements of airborne sound insulation of building elements».

Σημειώνεται ότι η εν λόγω υπηρεσία δε συμπεριλαμβάνεται, μέχρι στιγμής, στο πεδίο διαπίστευσης του Εργαστηρίου Δοκιμών Ανεμογεννητριών.

Η διεξαγωγή της μέτρησης προϋποθέτει χώρο διαμορφωμένο σε δύο συνεχόμενα δωμάτια, όπου στο μεν πρώτο τοποθετείται η πηγή του ήχου, στο δε δεύτερο μετράται ο διαδιδόμενος ήχος. Το υπό μέτρηση δοκίμιο τοποθετείται σε ειδικά διαμορφωμένο άνοιγμα του ενδιάμεσου χωρίσματος.

Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης της μείωση του θορύβου (Noise reduction) σε συνθήκες που προσεγγίζουν τη συνήθη χρήση των δοκιμίων. Η μέτρηση αυτή προϋποθέτει την τοποθέτηση των δοκιμίων σε άνοιγμα εξωτερικού τοίχου, ενώ η πηγή θορύβου τοποθετείται στο εσωτερικό του χώρου.

Πληροφορίες:

Τμήμα Αιολικής Ενέργειας

e-mail:windservices@cres.gr

Περισσότερα :

http://nautilus.cres.gr/cc9/sites/cres-liaison/istos.chtm?prnbr=26142&locale=el

About irealtygr

Δείτε επίσης

Εκθεση Έπιπλο & Σπίτι Από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο HELEXPO MAROUSSI

Στην εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2014 ανοίγει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 + 11 =