Τρίτη , 7 Ιουλίου 2020

Η Μini βάζει σκούτερ στην μπρίζα

Η Μini ετοιμάζεται να βάλει στην πρίζα (εκτός από τα καινούργια ηλεκτρικά της μοντέλα) και ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ με ρετρό σχεδίαση.

O ι οικολογικές ευαισθησίες που θα παρουσιαστούν σε λίγο χρονικό διάστημα στο Σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι δεν θα αφορούν μόνο τα «πράσινα» τετράτροχα οχήματα αλλά και δίτροχες προτάσεις που θα βασίζονται αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση.

Η ΒΜW (που έχει επενδύσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων) θα παρουσιάσει στο πλούσιο σε οικολογικά εκθέματα περίπτερό τους και ένα ηλεκτρικό σκούτερ, το Ε Εlectric Scooter της θυγατρικής Μini, προς το παρόν σε κόνσεπτ μορφή.

Πρόκειται για μια μικρών διαστάσεων δίτροχη πρόταση με κύριο χαρακτηριστικό τους μηδενικούς ρύπους, που εκτός από την ευελιξία του στην πόλη θα καυχιέται ότι προσφέρει χαμηλό κόστος μετακίνησης και φυσικά την εντελώς αθόρυβη λειτουργία του.

Η βαυαρική φίρμα παρουσίασε τα πρώτα σκίτσα από το νέο της πρωτότυπο σκούτερ που όπως διαφαίνεται και από τις φωτογραφίες θα έχει ρετρό σχήμα.

Οι χρωματισμοί του – κίτρινες κυρίως αποχρώσεις- δεν είναι τυχαίες και παραπέμπουν περισσότερο στο επίσης ηλεκτρικό Μini Ε.

Εκτός από τον μικρό ηλεκτροκινητήρα, κάτω από τη σέλα του βαυαρικού σκούτερ θα υπάρχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου που ουσιαστικά θα αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια.

Η φόρτισή του θα πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός κοινού καλωδίου φόρτισης για οικιακό δίκτυο (πιθανόν 220 Volt) το οποίο είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση επάνω στο σκούτερ.

Η αυτονομία του θα αγγίζει τα 100 χλμ., τιμή ιδανική για τις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο χρόνος φόρτισης. Στο προσεχές Σαλόνι αυτοκινήτου η ΒΜW θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για το νέο της πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ που μάλλον έχει βλέψεις για να μπει στην κυκλοφορία.

Πηγή :http://www.tanea.gr/default.asp?pid=27&ct=17&artid=4595448

About irealtygr

Δείτε επίσης

Εκθεση Έπιπλο & Σπίτι Από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο HELEXPO MAROUSSI

Στην εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2014 ανοίγει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three − 3 =