Δευτέρα , 6 Ιουλίου 2020

Την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας συζήτησαν Τ.Μπιρμπίλη και Τρ.Τράικοφ

Η ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, μέσω της διαφοροποίησης των πηγών και οδεύσεων αερίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Περιβάλλοντος με το Βούλγαρο υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Τράιτσο Τράικοφ, αναφέροντας πως η συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου «αποτελεί κοινό στόχο των δύο χωρών».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την πρόοδο των ευρωπαϊκών σχεδίων και την υλοποίηση των διασυνδετήριων αγωγών φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB) και φυσικού αερίου Τουρκίας – Ελλάδας – Ιταλίας (ITGI), ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εμπορικές συνομιλίες της ΔΕΠΑ για την προμήθεια αζερικού αερίου, προχωρώντας στην υλοποίηση του ITGI και IGB.

 «Η κατασκευή και λειτουργία των έργων αυτών αποτελεί σημαντικό μοχλό για την περαιτέρω ενίσχυση της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης», προσθέτει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 Παράλληλα, σύμφωνα με τη βουλγαρική πλευρά, ο αγωγός στη διαδρομή Κομοτηνή – Δημήτροφγραντ – Στάρα Ζαγόρα θα διανύσει περίπου 170 χιλμ. στη διασυνοριακή διαδρομή του και το κόστος κατασκευής του έργου υπολογίζεται σε 130 εκατ. ευρώ, 45 από τα οποία θα προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους. Η ικανότητα μεταφοράς του νέου αγωγού θα ανέρχεται σε 3-4 δισ. κυβικά μέτρα τον χρόνο.

Πηγή :

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231060204

About irealtygr

Δείτε επίσης

Εκθεση Έπιπλο & Σπίτι Από 11 έως 19 Οκτωβρίου 2014 στο HELEXPO MAROUSSI

Στην εποχή της ανανέωσης και της δημιουργικότητας, η Έκθεση Σπιτιού ΕΠΙΠΛΟ & ΣΠΙΤΙ 2014 ανοίγει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twelve − 11 =