Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021

Listen Σύστημα διασύνδεσης για Έξυπνο σπίτι που λειτουργεί με φωνητικές εντολές

"LISTEN": Voice Recognition for Smart Homes
“LISTEN”: Voice Recognition for Smart Homes

Σήμερα, γίνεται όλο και πιο προσιτό να βελτιωθεί το περιβάλλον στο σπίτι με διάφορα συστήματα αυτοματισμού, επιτρέποντας τον τηλεχειρισμό π.χ. θέρμανσης / ψύξης, επικοινωνίας, φωτισμού, μέσων κ.λπ.

Τέτοιες έξυπνες λειτουργίες στο σπίτι είναι απαραίτητες για τα άτομα με αναπηρίες και τους ηλικιωμένους όχι μόνο παρέχουν βοηθητικό έλεγχο σημαντικών καθημερινών λειτουργιών, αλλά μπορεί να αποδειχθούν σωστικές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, οι έξυπνες λειτουργίες του σπιτιού μπορεί να καταστούν άχρηστες για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο, εάν δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω μιας φυσικής, εύχρηστης διασύνδεσης.

Ο κεντρικός στόχος του LISTEN είναι να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τόσο τα λογισμικά όσο και τα εξαρτήματα υλικού, επιτρέποντας την ισχυρή φωνητική πρόσβαση μεγάλων λεξιλογίων χωρίς χέρια σε εφαρμογές Διαδικτύου σε έξυπνες κατοικίες.

Αυτό θα επέτρεπε στους χρήστες να έχουν φυσικό έλεγχο (δηλ. Να χρησιμοποιούν τη φωνή τους) τις λειτουργίες που υποστηρίζονται από το έξυπνο σπίτι (π.χ. ενεργοποίηση / απενεργοποίηση “έξυπνων” συσκευών), αλλά και πρόσβαση συγκεκριμένων εφαρμογών Διαδικτύου (π.χ. , αναζήτηση ιστού, υπαγόρευση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα).

Μια πραγματική λειτουργία του συστήματος της φωνητικής διεπαφής είναι εξίσου σημαντική: οι χρήστες δεν θα πρέπει να στραφούν προς ένα μικρόφωνο ή άλλη συσκευή ή να φορούν ακουστικά.

Ως εκ τούτου, η LISTEN θα αναπτύξει (α) ένα ισχυρό σύστημα λήψης ομιλίας χωρίς χέρια που λειτουργεί ως ασύρματο δίκτυο ακουστικών αισθητήρων (WASN) ειδικά σχεδιασμένο για το έξυπνο σπίτι και (β) αυτόματο σύστημα αναγνώρισης ομιλίας μεγάλου λεξιλογίου βελτιστοποιημένο για πρόσβαση στο διαδίκτυο τις εφαρμογές και τον έλεγχο των λειτουργιών του smart home automation.

Το LISTEN σπρώχνει τα όρια της σύγχρονης τεχνολογίας, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στις ακουστικές κοινότητες μετωπικής και αυτόματης αναγνώρισης ομιλίας, με κοινό στόχο την ανάπτυξη μιας έξυπνης φυσικής φωνητικής διεπαφής για υπηρεσίες web.

Περισσότερα : http://listen-project.eu/

About irealtygr

Δείτε επίσης

PLC (Power Line Carrier)

PLC (Power Line Carrier) – ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (επικοινωνία γραμμής ρεύματος) – είναι μία τεχνολογία που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 + nineteen =