Παρασκευή , 17 Σεπτεμβρίου 2021

PLC (Power Line Carrier)

PowerlinePLC (Power Line Carrier) – ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ (επικοινωνία γραμμής ρεύματος) – είναι μία τεχνολογία που δεν απαιτεί καμία επιπρόσθετη καλωδίωση του κτιρίου, καθιστώντας ικανή την εγκατάσταση σε υπάρχοντα κτίρια και σπίτια.

Η επικοινωνία ανάμεσα στους διάφορους controllers, πομπούς και δέκτες πραγματοποιείται με την αποστολή και λήψη δεδομένων που γίνονται μέσα από την υπάρχουσα καλωδίωση, αξιοποιώντας τους ρευματοφόρους αγωγούς της κατοικίας εκπέμποντας απ’ τον πομπό σε συχνότητα κύματος μεταξύ 20 και 200 kHz στην καλωδίωση του οικιακού ρεύματος.

Το κύμα είναι διαμορφωμένο σε ψηφιακά σήματα. Κάθε δέκτης του συστήματος έχει μια διεύθυνση και μπορεί να δεχτεί αποκλειστικές εντολές απ’ τα σήματα που στέλνει ο πομπός και αποκωδικοποιεί ο δέκτης.

Αυτές οι συσκευές μπορούν είτε να τοποθετηθούν σε μια απλή πρίζα είτε να καλωδιωθούν μόνιμα. Αφού τα σήματα μπορεί να επηρεάσουν τα κοντινά σπίτια (ή διαμερίσματα) στο ίδιο δίκτυο διανομής, τα σήματα ελέγχου έχουν μια “διεύθυνση οικίας” καθορισμένη απ’ τον ιδιοκτήτη.

About irealtygr

Δείτε επίσης

X-10 / S-10

Το X-10 / S-10 είναι ένα “πρωτόκολλο επικοινωνίας” το οποίο επιτρέπει σε συμβατές συσκευές να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 + three =