Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ Ή ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗΣ ΚΑΥΣΗΣ;

Μια εστία που είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τον Γαλλικό κανονισμό NFD 35376, σαν ‘ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΥΣΗΣ’, είναι μια εστία πολύ αεροστεγής, με πλήρως ελεγχόμενη καύση. Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι η δυνατότητα μακρύτερης διάρκειας της καύσης από μία και μόνη τροφοδοσία. Το πλεονέκτημα της είναι η διατήρηση των κάρβουνων ακόμα και ύστερα από 10 ώρες από την αρχική τροφοδοσία, που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε την επανατροφοδοσία και λειτουργία της εστίας, χωρίς να χρειαστούμε προσάναμμα.

Για παράδειγμα αν η τροφοδοσία γίνει το βράδυ πριν από τον ύπνο, μπορούμε να σηκωθούμε το πρωί και να προσθέσουμε ξύλα , χωρίς να μπούμε στην διαδικασία ανάμματος από την αρχή με την χρήση προσανάμματος.

Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν μια εστία χρησιμοποιείται σαν μοναδική και κύρια θέρμανση. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ότι δηλαδή δεν ανάβουμε εκ νέου φωτιά, αλλά συνεχίζουμε την ίδια, έδωσε τον χαρακτηρισμό ‘ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΚΑΥΣΗΣ’ στις εστίες αυτής της κατηγορίας.

Προς αποφυγή τυχόν παρανοήσεων διευκρινίζουμε, ότι με κανένα τρόπο δεν σημαίνει ότι οι εστίες με τον χαρακτηρισμό ΄ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗΣ ΚΑΥΣΗΣ’ πρέπει να σβήνουν ανά κάποια χρονικά διαστήματα. Σε καμία περίπτωση!. όσο τις τροφοδοτούμε με ξύλα, τόσο καίνε. Είναι ευνόητο, ότι επειδή δεν είναι το ίδιο αεροστεγείς, καίνε τα ξύλα πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να έχουν σβήσει εντελώς το πρωί, αν δεν επανατροφοδοτηθούν ενδιάμεσα το βράδυ και έτσι να χρειαστούν άναμμα από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι η καύση διακόπτεται καιγι αυτό τον λόγο παίρνουν αυτόν τον χαρακτηρισμό.

About irealtygr

Δείτε επίσης

X-10 / S-10

Το X-10 / S-10 είναι ένα “πρωτόκολλο επικοινωνίας” το οποίο επιτρέπει σε συμβατές συσκευές να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × 2 =