Τρίτη , Απρίλιος 20 2021

Η εργαλειοθήκη της Ενεργού Μάθησης

Η εργαλειοθήκη της Ενεργού Μάθησης αποτελεί ένα από τα αποτελέσματα ενός συναρπαστικού Ευρωπαϊκού έργου με τον τίτλο “Ενσωμάτωση της Ενεργού Μάθησης και της Ενεργειακής Παρακολούθησης στα προγράμματα σπουδών των Σχολείων”, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2006 από ένα κονσόρτιουμ 16 εταίρων και χρηματοδοτείται εν μέρει από το πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εργαλειοθήκη της Ενεργού Μάθησης περιλαμβάνει προτάσεις για διασκεδαστικές σχολικές δραστηριότητες που βασίζονται στην παιδαγωγική αρχή της Ενεργού Μάθησης. Το αντικείμενο είναι η ανάπτυξη της αειφόρου ενέργειας. Η ομάδα στόχος είναι τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Η Ενεργός Μάθηση είναι η εκμάθηση μέσω της πράξης.

Μαθαίνουμε περισσότερα και η γνώση διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν η μάθηση γίνεται μέσω πρακτικής και αποκτούμενης εμπειρίας και μας φαίνεται διασκεδαστική η έρευνα.

Έχετε ακούσει ποτέ για την “Ημέρα των Μάλλινων Πουλόβερ”; ή για παιδιά που γράφουν στον διευθυντή του σχολείου τους για να του παραπονεθούν για το αυτοκίνητό του που καταβροχθίζει αέριο καύσιμο; Και τα δύο αποτελούν παραδείγματα παιδιών που μαθαίνουν ενεργά σχετικά με το περιβάλλον τους και τις επιπτώσεις από την χρήση της ενέργειας.

Τα παιδιά αποτελούν τους μελλοντικούς υπευθύνους για την λήψη αποφάσεων και μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στην ίδια τους την εκπαίδευση, αντί να παραμένουν παθητικοί λήπτες πληροφοριών και γνώσης.

Η διδασκαλία της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ανανεώσιμων ενεργειακών πόρων στα παιδιά μπορεί να τα βοηθήσει να δημιουργήσουν το μέλλον του οποίου επιθυμούν να αποτελούν μέρος.

Περισσότερα :

http://www.teachers4energy.eu/

About irealtygr

Δείτε επίσης

«Έξυπνο» σπίτι που λειτουργεί με φωνητικές εντολές δημιούργησε το ΙΤΕ

Έξυπνο σπίτι που λειτουργεί με φωνητικές εντολές από το ΙΤΕ

Το εξυπνο σπίτι που λειτουργεί με φωνητικές εντολές δημιούργησε το ΙΤΕ Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × one =